Werken met een Google Ads Framework

De ‘reis’ die een klant aflegd voordat ie een product bij je koopt kun je volgens mij het beste weergeven in een (sales)funnel. Een salesfunnel is een trechter waarin aan de bovenkant veel prospects aanwezig zijn die mogelijk geintreseerd zijn in jouw product of dienst en heeft verschillende fases of delen waarin de klant ook op zoek is naar verschillende antwoorden op vragen die ze hebben. Een sales funnel is te verdelen in Top of the Funnel (Tofu), Middle of the Funnel (Mofu) en Bottom of the Funnel (BoFu). 

Ik gebruik de salesfunnel om Google Ads campagnes op te zetten die in de verschillende fases advertenties tonen die passen bij de fase waarin de prospect zich op dat moment bevind.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen met adverteren op Google?

Google Ads funnel

Top of the Funnel

Google Display

Het Google Display Netwerk is een verzameling van websites, video’s en apps waarop adverteerders kunnen adverteren met beeld- en tekstadvertenties. Het netwerk omvat miljoenen websites, blogs en andere online plaatsingen, waaronder grote websites zoals YouTube, Nu.nl en Buienradar, maar ook kleinere sites en blogs over verschillende onderwerpen.

Een van de voordelen van adverteren via het Google Display Netwerk is dat het een uitgebreide doelgroep kan bereiken. Het netwerk is zeer divers en het is mogelijk om je advertenties te targeten op basis van bijvoorbeeld demografie, interesses, zoektermen en andere targetingopties. Dit betekent dat je een breed scala aan potentiële klanten kunt bereiken en je advertenties kunt afstemmen op specifieke interesses of zoekopdrachten van je doelgroep.

Een ander voordeel van het Google Display Netwerk is dat het adverteren relatief goedkoop kan zijn. Advertentiekosten kunnen bijvoorbeeld worden bepaald op basis van het aantal vertoningen (CPM) of het aantal kliks (CPC). Hierdoor kun je je advertentiebudget op efficiënte wijze gebruiken en je rendement op investering (ROI) maximaliseren.

Een nadeel van het adverteren via het Google Display Netwerk is dat het moeilijk kan zijn om te bepalen welke specifieke plaatsingen je advertenties hebben getoond. Dit kan leiden tot minder controle over waar je advertenties worden getoond en minder inzicht in de prestaties van je advertenties op specifieke websites.

Een ander nadeel kan zijn dat mensen die de advertenties zien, mogelijk minder geïnteresseerd zijn in de projecten of diensten die worden aangeboden dan bijvoorbeeld iemand die actief zoekt op Google. Dit kan leiden tot minder conversies en minder resultaat voor je advertentie-uitgaven.

Als Google Ads specialist kan ik helpen bij het opzetten en beheren van campagnes op het Google Display Netwerk, en ervoor zorgen dat je advertenties worden getoond aan de juiste doelgroep. Ik kan je helpen bij het selecteren van de juiste targetingopties en advertentie-indelingen om je doelen te bereiken en je ROI te maximaliseren.

You Tube

YouTube advertising is een vorm van digitale marketing waarbij adverteerders hun producten of diensten kunnen promoten door middel van videoadvertenties op het YouTube-platform. Er zijn verschillende soorten advertenties beschikbaar op YouTube, waaronder:

  • In-stream advertenties: deze advertenties worden afgespeeld voor, of tijdens, een andere video. Ze kunnen worden ingekocht als “skip-ad” waarbij kijkers de mogelijkheid hebben om na 5 seconden de advertentie over te slaan. Als freelancer kan ik klanten helpen door effectieve en boeiende in-stream advertenties te creëren die de aandacht van kijkers trekken en hun interesse wekken.

  • In-display advertenties: deze advertenties verschijnen als “suggested video” in de zoekresultaten of naast andere video’s. De gehele video is de advertentie. Als freelancer kan ik klanten helpen door aantrekkelijke in-display advertenties te ontwikkelen die potentiële klanten aanspreken en hen aanzetten tot actie.

  • In-search advertenties: deze advertenties zijn gebaseerd op zoektermen en verschijnen bovenaan de zoekresultaten. Ze zijn vooral geschikt voor langere video’s. Als freelancer kan ik klanten helpen door effectieve in-search advertenties te ontwikkelen die opvallen tussen andere zoekresultaten en potentiële klanten aanmoedigen om de video te bekijken.

  • Remarketing: dit is het opnieuw benaderen van kijkers die al interactie hebben gehad met uw video’s. Als freelancer kan ik klanten helpen door effectieve remarketingcampagnes te ontwikkelen die gericht zijn op het bereiken van mensen die al geïnteresseerd zijn in hun product of dienst.

Het is belangrijk om een duidelijke call-to-action (CTA) te hebben in de advertentie om ervoor te zorgen dat kijkers weten wat ze moeten doen na het bekijken van de video. Dit kan een link zijn naar de website of een telefoonnummer om contact op te nemen.

Voor wat betreft KPI’s in deze fase van de funnel kun je bijvoorbeeld kijken naar het aantal weergaven, de kijktijd en de kijkfrequentie. Door deze statistieken bij te houden, kun je zien hoe goed jouw advertenties presteren.

Het is ook belangrijk om te kijken naar je landingspagina. Dit is de pagina waarop je bezoekers landen na het klikken op een advertentie. Deze pagina moet aansluiten op de boodschap van de advertentie en moeten duidelijk maken waar meer informatie is te vinden over jouw bedrijf of product. 

Google Discovery

Ontdek de kracht van Discovery-campagnes! Met deze campagnes kun je tot wel 3 miljard potentiële klanten bereiken via Google-feeds en daarmee een boost geven aan je campagnes in Google Ads. Ik kan je helpen om deze campagnes op te zetten en visuele en inspirerende advertenties aan geïnteresseerde klanten te tonen. Met Discovery-campagnes kunt u meer Google-gebruikers bereiken met slechts één campagne, terwijl ze je content aanbied zoals bijvoorbeeld de nieuwste modetrends en nieuwe receptenvideo’s op Google-services. 

Google Search

Google Search-advertenties zijn advertenties die worden weergegeven op de zoekresultatenpagina’s van Google. Ze worden weergegeven boven en onder de organische zoekresultaten. Ik help klanten door Google Search-campagnes op te zetten en te beheren, zodat ze hun doelgroep kunnen bereiken wanneer deze actief op zoek zijn naar hun producten of diensten. Ik kan helpen bij het identificeren van de juiste zoekwoorden, het schrijven van effectieve advertentieteksten en het optimaliseren van de biedstrategieën om te zorgen voor meer websiteverkeer, leads of verkopen. Door mijn ervaring met het beheren van verschillende campagnes heb ik de vaardigheden en expertise ontwikkelt om zoekwoordonderzoek uit te voeren en begrijp ik hoe biedveilingen werken en kan ik de campagneprestaties beoordelen en optimaliseren. 

Performance Max

Performance Max (Pmax) is het nieuwe parade paardje van Google Ads gebaseerd op Artificial Intelligence (AI). Het is ontworpen om meer converterende klanten te vinden op alle kanalen van Google, zoals YouTube, Display, Search, Discover, Gmail en Maps.

Pmax gebruikt een automatisch biedsysteem dat gebruikmaakt van machine learning-technologie om de beste combinatie van biedingen en advertenties te vinden om zoveel mogelijk de campagne doelen van adverteerders te bereiken.

 

Middle of the Funnel

De hierboven genoemde campagne types kun je ook inzetten om prospects te targetten die zich in het midden van de funnel begeven. Remarketing is hier het toverwoord. Remarketing is een strategie waarbij adverteerders specifieke advertenties laten zien aan mensen die al interactie hebben gehad met hun website of online content. Het idee achter remarketing is om mensen die al interesse hebben getoond in een bepaald product, service of merk, opnieuw te bereiken en hen aan te moedigen om terug te komen naar de website en een actie te ondernemen, zoals het doen van een aankoop of het invullen van een formulier.

De conversion rate (CR) is over het algemeen vrij hoog bij deze campagnes omdat mensen die bekend zijn met je product of bedrijf sneller geneigd zijn om actie te ondernemen.

Call to action (CTA’s) zullen voornamelijk moeten bestaan uit het enthousiast maken van je doelgroep door middel van advertenties waarbij je termen gebruikt als ‘Probeer nu’ of ‘vraag een demo aan’ etc. Je maakt dus de geesten rijp bij de mensen die nog net niet genoeg informatie hebben om tot actie over te gaan!

 

Bottom of the Funnel

Ook in deze fase kun je goed een remarketing strategie inzetten om prospects te bereiken. De toon van je advertenties is hier echter anders dan bij advertenties die je richt op mensen die zich bevinden in het midden van de funnel. Je moet hier denken aan advertenties die gebruik maken van termen als ‘koop nu’, ‘bekijk ons assortiment’ of ‘koop nu met korting’.

Als online marketing specialist kijk ik altijd naar welke informatie prospects op zoek zijn in de verschillende fasen van de customer journey. De campagnes en de advertenties die ik opzet houden rekening met de verschillende fases van de klantreis. Zo besteed je het campagnebudget optimaal, betaal je niet voor onnodige klikken en behaal je meer conversies.

Benieuwd hoe ik je kan helpen met Paid Advertising? Stuur me gerust een berichtje. Het lijkt me leuk om samen een kop koffie te drinken en de mogelijkheden te bespreken. Hopelijk tot snel.